Saturday, April 12, 2008




Egy anyuka szép története

Berg Judit története az m1 müsorában. Csodálkozol, hogy mit keres egy mesemondó anyuka története itt a harmonikás blog-ban? Elég távoli a kapcsolat a két téma között. Ez a sztori arról szól, hogy egy anyuka amig otthon volt a 4 kisgyerekkel, olyan tapasztalatok, élmények birtokába került, ami máskor, máshogy sose történt volna meg. Ez nem újdonság persze, hogy gyereket nevelni egy csoda. De hogy ebböl ő mit hozott ki, az már egyedi. Mivel meseíró lett. Kihasználta azt a helyzetet amit az élet alakított, és nem a gyereknevelés gondjaival foglalkozott, hanem nagyon hasznosan "feltöltődött" ezéltal.

Sokat lehet arról olvasni, hogy kismamák nem tudnak megbírkózni a hirtelen jött feladatokkal, teljesen megváltozik az életük stb. Erre egy kiváló megoldás, ha nyitott vagy és észreveszed pont az uj helyzet adta lehetőségeket. Itt gondoltam arra, hogy a kismamák a gyerköccel együtt zenélhetnek is. Ez egy jó játék, a pici élvezi az éneket, tapsot, a hangszer ízét :-) (ugyis egyböl a szájába veszi). Ehhez pedig kiválóan alkalmas a furuja, vagy a szájharmonika.

Könnyü megtanulni az alapokat. Gyerekdalokhoz illik is. A harmonikát a pici még dobálhatja is, nem lesz semmi baja. Vannak műanyagból készült, kifejezetten gyerekeknek szánt harmonikák, ami általában egész pontosan szól (mármint nem hamis a beállítása. A dallam amit játszol az már lehethamis :-))

Sok szerencsét kismamák! Jobb oldalon fent a "Navigáció" részben tudsz tovább menni a hangszer honlapjára ha érdekel. Üdv a klubban!